TABĂRĂ DE JOC TRADIȚIONAL ȘI CULTURĂ TRADIȚIONALĂ ROMÂNEASCĂ

CLUJ-NAPOCA, 23-28 IULIE 2018,

PARCUL ETNOGRAFIC NAȚIONAL ,,ROMULUS VUIA”

OBIECTIVELE TABEREI SUNT:

  • Cultivarea și educarea publicului tânăr în ceea ce privește: dansul și muzica tradiționale, literatura și mitologia românească tradițională, obiceiurile și calendarul popular tradițional.

  • Transmiterea și promovarea elementelor culturii de dans tradițional românesc în mediul urban.

UNDE ARE LOC ?

Locul desfășurării Taberei de dans tradițional românesc este Parcul Etnografic Național ,,Romulus Vuia” (str. Aleea Muzeului Etnografic, f.n.) din Cluj-Napoca, primul muzeu etnografic al României.

CÂND ARE LOC ?

Tabăra va avea loc între 23 și 28 iulie 2018. În data de 28 iulie tabăra se va încheia cu un joc la care sunt invitați familiile cursanților, cursanții demonstrând ceea ce au învățat în timpul taberei.

CARE SUNT CONDIȚIILE DE PARTICIPARE ?

Tabăra este destinată copiilor și tinerilor între 7 și 16 ani.

Numărul de locuri disponibile este de 60 de persoane.

Pentru înscrierea la cursuri este necesară o adeverință de la medic cu mențiunea ,,apt pentru dans” și completarea unei fișe de înscriere. 

CARE SUNT COSTURILE PARTICIPĂRII ?

Prețul pentru pachetul de 5+1 zile de cursuri este de 290 lei de persoană. Prețul pentru 1 zi de curs este de 50 lei/zi. În acest preț sunt incluse: intrarea în Muzeul Etnografic, prânzul și costurile cursurilor. Pentru înscrierea unui/-ei frate/surori al unui participant se acordă o reducere de 15%.  Orfanii de ambii părinți se pot înscrie la cursuri în mod gratuit. Pentru orfanii de un părinte se acordă o reducere de 50%.

 

CE SE VA ÎNVĂȚA ?

Cursurile de dans tradițional/ de tip etnografic vor străbate următoarele arii etnografice: Valea Topologului, Valea Teleajănului (Muntenia), Câmpia Romanațiului (Oltenia), zona Frata (Transilvania), zona Ineului (Transilvania), zona Banatului de munte și nu numai.

Cursurile de etnologie vor pune în lumină teme din literatura populară, mitologia românească, obiceiurile și calendarele populare și vor avea drept scop formarea și dezvoltarea competențelor culturale, literare și artistice.

Cursurile de instrument (fluier, cimpoi) vor introduce cursanții în sonoritățile și tehnicile de interpretare specifice unor arii etnografice precum: Oltenia, Transilvania, Basarabia.

Se vor organiza două grupe de dans (7-11 ani și 12-16 ani) și  o grupă de instrument (fluier, cimpoi). Toate grupele vor participa, după amiaza, la atelierele etnologice moderate de specialiștii etnologi.

CINE VA PREDA ?

  1. Teodorescu Florian, etnocoreolog, profesor de dansuri de tip etnografic;
  2. dr. Cristian Musa, etnocoreolog, cercetător al IEF ,,C-tin Brăiloiu” București;
  3. Ivănescu Mircea, profesor de dansuri tradiționale/ de tip etnografic;
  4. dr. Petac Silvestru etnocoreolog, profesor de dansuri de tip etnografic, președintele Etnocor;
  5. Aurelian Csaholczi, lector dansuri tradiționale;
  6. Adina Ungur Cârlea, etnolog, artist păpușar;
  7. Cătălin Pandurescu, profesor de fluier/ cimpoi
  8. Grigore Ciobanu, profesor de fluier
  9. Mihaela Nadăș, prof. înv. primar.

CARE ESTE ORARUL CURSURILOR ?

De luni, 23 iulie până vineri, 27 iulie, orarul taberei este cuprins între ora 9,30 și ora 17,30. Sâmbătă, 28 iulie 2018, orarul este cuprins între ora 9 și ora 17,30.

CARE ESTE PROGRAMUL CURSURILOR ?

Cursurile de dans/ instrument se vor desfășura între orele 10-14. Prânzul este între orele 14 – 15. Între ora 15 și ora 17,30 se vor desfășura, pentru toți participanții, cursurile etnologice.

 

Condițiile financiare ale înscrierii

în  Tabăra de joc tradițional și cultură tradițională românească ALT+TAB+JOC. o ALTfel de TABără de JOC, ediția a II-a, Cluj-Napoca, 23-28 iulie 2018

Perioada de înscriere este 30 APRILIE 2018- 20 IULIE 2018.

Înscrierea se face EXCLUSIV prin plata la bancă în contul asociație Etnocor. Centru de Studii Etnocoreologice. Vă rugăm să specificați: ,,Plată înscriere Tabără ALT + TAB + JOC 2018 pentru……….. (numele persoanei înscrise)”. La momentul înscrierii se va putea opta pentru grupa de dans sau grupa de fluier. Completarea fișei de înscriere se va face în prima zi de curs de către tutorele legal al copilului. Din momentul confirmării plății locul este rezervat. Datele fiscale ale asociației Etnocor. Centru de Studii Etnocoreologice sunt următoarele: CIF 31041850;   Adresă: Cluj-Napoca, str. Parâng nr. 11, ap.87; Cont bancar nr: RO 61 BTRL 0130 1205 7276 05XX , deschis la Banca Transilvania, Filiala Cluj-Napoca.

 Condiționalități:

În cazul în care s-a efectuat înscrierea și apoi persoana respectivă renunță la  locul în tabără până în data de 25 MAI 2018 suma se va restitui integral, în termen de 5 zile lucrătoare de la data renunțării, reținându-se doar costul transferului bancar.

În cazul în care s-a efectuat înscrierea și apoi se renunță la participarea la tabără DUPĂ data de 25 MAI 2018 se reține 50% din plata efectuată,restul fiind returnat în termen de 5 zile lucrătoare de la data renunțării,

În cazul în care s-a efectuat înscrierea și apoi se renunță la participarea la tabără DUPĂ data de 9 IULIE 2018 se reține 80% din plata efectuată, restul fiind returnat în termen de 5 zile lucrătoare de la data renunțării.

Ne puteți contacta:

a. prin email la adresa: contact@etnocor.ro;

b. prin completarea formularului de contact din pagina ,,Contact”;

c. la numărul de telefon: 0744 16 38 96.

VĂ AȘTEPTĂM CU MULT DRAG SĂ ...

Descoperiți tradițiile !

Descoperiți magia dansului !

Descoperiți emoția gestului !

PROIECTUL ESTE  CO-FINANȚAT DE :

PROIECTUL ESTE SUSȚINUT DE :